درباره کتاب صوتی قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفه تاریخ
کتاب صوتی «قیام و انقلاب مهدی (عج)» از دیدگاه فلسفه تاریخ یکی از آثار «شهید مرتضی مطهری» میباشد که در دو بخش مجزا قرار گرفته، زیرا قسمتی از آن یک مقاله به نام شهید بوده که در این کتاب نیز آورده شده است. در این کتاب به موضوع ظهور و جنبه های مختلف آن اشاره شده است. در این کتاب بحث انتظار فرج بیان شده است. و برای این موضوع نیز مثالهایی از قرآن آورده شده است. بدین ترتیب مخاطب میتواند به خوبی با موضوع انتظار فرج و اهمیت ان آشنا شود.
کتاب قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفه تاریخ بیان میکند که انتظار فرج باید به نحوی سازنده باشد. نه اینکه انتظار فرج ویرانگر و اسارت بخش باشد. بدین ترتیب در مییابیم که انتظار فرج نشستن و دست روی دست گذاشتن نبوده، بلکه باید انسان ذهن و روح خود را آماده نماید. انسان باید زندگی خود را به گونه ای پیش ببرد که اگر امام زمان نیز در کنار او باشد، خجالت زده نشود. کسی که زندگی خود را این گونه پیش میبرد، توانسته انتظار فرج را به درستی درک نماید.
خلاصه ای از کتاب صوتی قیام و انقلاب مهدی (عج):
در این کتاب به بحث ظهور و انتظار فرج اشاره های بسیار مثبت و ریز بینانه ای شده است، که هر مخاطب با درک این موضوعات می تواند امام زمان خود را بهتر و بیشتر بشناسد. در این کتاب اینگونه آمده است که تکامل تاریخ به دو صورت انجام می شود. یکی از آنها ابزاری یا دیالکتیکی بوده و دیگری نیز فطری می باشد. سپس به صورت مفصل به توضیح این دو پرداخته و بحث های مختلفی در این بین مطرح می شود که برای مخاطب می تواند مفید باشد.
در ادامه این کتاب استاد مرتضی مطهری به بیان انواع انتظار پرداخته و توضیح میدهد که انتظار واقعی کدام است و کدام غلط میباشد. بدین ترتیب افراد در مییابند که برای اینکه در انتظار ظهور امام زمان خود باشند، باید به نوعی بر روی اعمال خود کار کنند. نه این که بنشینند و بگویند منتظریم تا امام زمان ظهور کند. بدین ترتیب مخاطب میتواند دریابد که چه کارهایی میتواند روند ظهور را تسریع و چه کارهایی می تواند باعث تاخیر در ظهور شوند. این موضوع باعث شده تا افراد بتوانند نگرش خود را عوض کرده و راه را به درستی انتخاب نمایند.
قسمتی از کتاب قیام و انقلاب مهدی (عج):
استاد شهید مرتضی مطهری در بخشی از این کتاب این چنین آورده است: «مسأله انتظار فرج كه موضوع بحث اين گفتار است ضمن اينكه بحث فلسفی و اجتماعی است، بحثی دينی و اسلامی است و همچنانكه گفتيم ريشه قرآنی دارد. پس قبل از آن كه درباره چگونگی انتظار به بررسی بپردازيم بايد نظر قرآن را درباره جامعه و سرگذشت متحول و متغير آن كه تاريخ است روشن كنيم. در اين كه آيه قرآن مجيد تاريخ رابه عنوان يك درس و يك منبع معرفت و شناسائی، يك موضوع تفكر و مايه تذكر و آيينه عبرت ياد ميكند جای ترديد نيست. ولی آيا قرآن به تاريخ به چشم فردی مينگرد يا به چشم اجتماعی؟ آيا قرآن تنها نظرش اين است كه زندگی افرادی را برای عبرت ساير افراد طرح كند يا نظرش به زندگی جمعی است، لااقل زندگی جمعی نيز منظور نظر قرآن هست؟ و به فرض دوم آيا از قرآن ميتوان استنباط كرد كه جامعه، مستقل از افراد، حيات و شخصيت ومدت و اجل و حتی شعور و ادراك و وجدان و ذوق و احساس و نيرو دارد يا نه؟ و بنابراين فرض آيا از قرآن كريم ميتوان استنباط كرد كه بر جامعهها و اقوام و امم ” سنت “ها و روشها و قوانين معين و مشخص و يكسانی حاكم است يا نه؟»
درون مایه کتاب صوتی قیام و انقلاب مهدی (عج):
استاد مرتضی مطهری در کتاب قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفه تاریخ به دنبال آشنایی افراد با موضوع ظهور و وظایفی که یک فرد در دوران غیبت داشته میپردازد. با توجیه و تفسیر تکامل تاریخ موضوعاتی که در باره ظهور امام زمان مطرح بوده بررسی میشوند. در این کتاب موضوع انتظار و حتی ظهور از نظر قرآن بررسی شده است.
از آنجا که استاد مطهری تسلط کامل بر قرآن و موضوعات قرآنی داشته، به خوبی و به طور کامل موضوعاتی که در رابطه با انتظار و ظهور بوده را بررسی نموده، تا افراد مختلف با بررسی این کتاب بتوانند به راحتی با بحث انتظار و ظهور آشنا بشوند. زیرا انتظار و ظهور میتوانند برای یک فرد مسلمان بسیار مهم و حائز اهمیت باشند. از این رو آشنایی با نحوه صحیح آن نیز نیاز هر فردی بوده، که در کتاب قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفه تاریخ به صورت مفصل این بحث آمده، تا همه افراد بتوانند به خوبی آن را بشناسند.
نویسنده | مرتضی مطهری |
گویندگان | علی همت مومیوند , مریم رادپور |
مدت | 3 ساعت و 48 دقیقه |
تعداد فصل | 3 |
نوع محصول | فایل الکترونیکی |
ناشر صوتی |
انتشارات ندای فطرت (وابسته به بنیاد علمی فرهنگی استاد شهید مرتضی مطهری) |
سال انتشار صوتی | 1395 |
زبان | فارسی |