به گزارش روابط عمومی بنیاد شهید مطهری به نقل از خبرگزاری آنا ، دوازدهم اردیبهشتماه مصادف با سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری و بزرگداشت روز معلم است. شخصیتی که در دوران حیات بابرکت خویش با سخنرانیها و آثار مکتوبش نقش موثری در مقابله با شبهات اعتقادی و دینی داشت؛ شبهاتی که در دوران پرتلاطم حکومت پهلوی یا با حمایت پیدا و پنهان حکومت، ریشههای دینی جامعه ایران را هدف قرار داده بود. به مناسبت بزرگداشت روز معلم و شهادت استاد مطهری با محمد کوکب، عضو شورای نظارت بر نشر آثار استاد شهید مطهری به گفتوگو پرداختهایم که در ادامه از نظر میگذرانید.
کتابهایی در جهت بیان معارف با زبانی ساده
کوکب درباره معرفی کتاب برای جوانان و دانشجویان در سیر مطالعاتی شهید مطهری، گفت: برای نوجوانان کتاب «داستان راستان» مورد مناسبی برای مطالعه است. برای جوانها و دانشجویان هم کتابهای «جاذبه و دافعه علی (ع)»، «حماسه حسینی»، «ده گفتار» و «بیست گفتار» مناسب هستند. در این کتابها شهید مطهری اطلاعات و معارف اسلامی را با زبان ساده گفتهاند؛ سخنرانیهای ایشان برای مردم عادی بوده که بهصورت کتاب تنظیمشده است و برای عموم مردم مفید هستند یعنی جنبه تخصصی و فنی آن کمتر است.
دغدغه شهید مطهری از عصر قدیم تا جامعه امروزی
وی درباره اینکه اگر شهید مطهری الان در جامعه فعلی زیست میکردند مهمترین آفت فکری و آسیب جامعه را چه میدانستند، اظهار کرد: اگر ایشان در جامعه امروزی زندگی میکردند مهمترین آفت و آسیب جامعه را عمق نداشتن تفکر دینی میدانستند، اینکه معارف دینی در عصر امروز گاهی در جامعه، مدارس، دانشگاهها بهصورت سطحی، ظاهری و شعاری تبلیغ و ترویج شود. شهید مطهری همان موقع و در زمان خودشان هم همین دغدغه را داشتند که دین جنبه ظاهری پیدا نکند و معارف با عمق و محتوای حیاتبخشش مطرح شود. در حال حاضر هم همان نگرانیهای آن زمان وجود دارد.
معلمی شایستهترین لقب برای شهید مطهری
عضو شورای نظارت بر نشر آثار استاد شهید مطهری درباره اینکه چرا روز شهادت شهید مطهری روز معلم نامیده شده است، خاطرنشان کرد: برای شهید مطهری جنبه تعلیموتربیت بسیار مطرح بوده است. در واقع اگر بخواهیم لقبی برای شهید مطهری عنوان کنیم معلم شایستهترین گزینه خواهد بود. روز شهادت استاد مطهری در تقویم روز بزرگداشت معلم نامیده شده چرا که جنبه تعلیمی برای ایشان اهیمت بسیاری داشته است.